Zlata pravila ortodontskega zdravljenja

in
Zlata pravila ortodontskega zdravljenja

Pravila ortodontskega zdravljenja obstajajo z razlogom. Če se jih držimo, zobje ostanejo dlje v doseženem položaju in jih je lažje očistiti. To pomeni, da bodo zdravi.

Upoštevanje navodil je zelo pomemben del procesa zdravljenja.

  • Vedno si zapomni, da čistimo zobe po vsaki jedi, vsaj enkrat na dan pa uporabi zobno nitko ali vodno prho.✔️
  • Uporabi set ščetk, ki jih priporočamo v Ortodentu in ne pozabi – menjaj ščetke, ko so uničene ščetine. Veste, da je treba zobno ščetko zamenjati vsake tri mesece, po potrebi pa še celo pogosteje (v primeru bolezni, vnetnih procesov v ustih, gingivitisa ali parodontoze)? Torej vsaj 4-krat na leto!✔️
  • Uporabljaj zobno pasto z dodatkom fluoridov.✔️
  • Izogibaj se jedem, ki vsebujejo dosti sladkorja in so lepljive.✔️
  • Med zdravljenjem z nesnemnim ortodontskim aparatom pazi pri jedi in previdno grizi trdo hrano, hrano reži na manjše koščke.✔️
  • Snemni ortodontski aparat ali opornico shranjuj v za to predvideni škatlici. Aparat in opornico čisti s posebno ščetko.✔️
  • Obiskuj svojega zobozdravnika na rednih polletnih kontrolnih pregledih.✔️
  • Vsaj 3x na leto privošči svojim zobem strokovno čiščenje in fluoriranje.✔️

Dokazano je, da si ljudje zobe umivajo prekratek čas – namesto priporočenih treh minut zjutraj in zvečer to povprečno počnejo samo 48 sekund, kar je premalo za kakovostno odstranitev zobnih oblog.

Številni med ščetkanjem zob zobno krtačko držijo narobe, jo premikajo v napačno smer ali pa jo premočno pritiskajo, kar ima lahko samo nasproten učinek.

Pravila ortodontskega zdravljenja – Invisalign

PRI INVISALIGNU LAHKO UPORABLJATE NAVADNO ZOBNO ŠČETKO.

Za razliko od fiksnega zobnega aparata, ki zahteva posebno, t. i. ortodontsko zobno ščetko, Invisalign® ne zahteva spremembe v vašem ustaljenem ritmu skrbi za zobe in obzobna tkiva, če je le- ta že do sedaj bila odlična.

Še naprej lahko uporabljate običajno zobno ščetko in pasto, zobno nitko ter občasno ustno vodo, saj aparat pred umivanjem zob snamete, zaradi česar je higiena zelo enostavna.

V Ortodentu nimamo najljubše ščetke.

Pomembna je tehnika čiščenja in periodičnost, le to zagotavlja željen rezultat. Če želite izvedeti vse o čiščenju zob, pripomočkih za čiščenje, ipd. vas vabimo, da nas obiščete. Naše strokovne sodelavke vam bodo z veseljem svetovale.

Obiščite nas in se naučite, kako ustrezno skrbeti za svoje zobe!

☎️ 051 666 406

📪 Ljubljanska cesta 1

2310 Slovenska Bistrica

Leave a reply