Invisalign Teen – prozorni aparat za najstnike

in
Invisalign Teen – prozorni aparat za najstnike

Invisalign Teen je edinstven prozorni aparat, namenjen izključno najstnikom. Enako učinkovit je kot aparat Invisalign za odrasle ali klasičen fiksni aparat z žico in zvezdicami. Zakaj? Ker lahko odpravi tudi najtežje anomalije.

Align Technology neprestano izboljšuje svoje rešitve za digitalno zdravljenje z inovativnim sistemom Invisalign in ena od najnovejših rešitev je prav Invisalign Teen – aparat za najstnike.

Zahvaljujoč zaščitenemu patentu se lahko zobje odraslih, otrok in najstnikov danes popravijo veliko hitreje kot s fiksnim aparatom – v nekaterih primerih je zdravljenje tudi dvakrat hitrejše.

Invisalign Teen – prozorni aparat za najstnike – Ortodent

Prednosti aparata Invisalign Teen v primerjavi s fiksnim aparatom

  1. V primerjavi s fiksnim aparatom je Invisalign Teen estetsko superiornejši. Na zobeh se ga skorajda ne opazi, enako dobro pa odpravi tudi najtežje anomalije. ✔️
  2. Je enostaven za nošenje ter se enostavno namesti in odstrani. ✔️
  3. Ne žuli, strah zaradi počene žice ali ločitve zvezdic pa je odpravljen. Izdelan je iz enega kosa, in to iz posebne patentirane plastike SmartTrack®. ✔️
  4. Omogoča enostavno ohranjanje oralne higiene, kakršnega je najstnik navajen iz časov, preden je dobil aparat Invisalign Teen. Pri fiksnem aparatu je umivanje zob močno oteženo. Hrana se zatakne pod žicami in zvezdicami, zato je treba kupiti posebno ščetko s posebej zasnovanimi vlakni za čiščenje zob pod aparatom. ✔️
  5. Strah zaradi razvoja kariesa, ki se lahko pojavi med zdravljenjem s fiksnim aparatom, je odpravljen. ✔️
  6. Najstniki lahko jedo in pijejo vse, kar hočejo, brez vsakršnih omejitev, saj gre za snemljiv aparat, ki se pred jedjo sname. ✔️

Kako dolgo je treba nositi aparat Invisalign Teen?

Kako dolgo bo trajalo zdravljenje, je odvisno od posameznega primera; skladno s tem se izdela tudi določeno število prozornih opornic (clear alignerjev), tj. aparatov. Tako kot pri odraslih se vsaka opornica iz kompleta nosi od 7 do 10 dni. V tem času se izvedejo načrtovani premiki določenega števila zob in vsaka nova opornica izvede nove premike. Opornico je treba nositi 22 ur na dan, če želimo, da bo zdravljenje potekalo po načrtovanem urniku.

Invisalign Teen – prozorni aparat za najstnike – Ortodent

Moder indikator – kontrolna točka za najstnike, starše in ortodonta

Moder indikator – kontrolna točka za najstnike, starš

Invisalign Teen ima v primerjavi z drugimi znamkami prozornih zobnih aparatov posebnost, saj se mu lahko doda indikator – modro  pikico, ki se nahaja na zgornjem aparatu zadaj. Čemu služi ta modra pikica? Namenjena je staršem, ortodontom in tudi pozabljivim najstnikom, saj jim pokaže, ali najstnik aparat nosi pravilno in dovolj dolgo.

Kot smo navedli, je treba Invisalign Teen nositi najmanj 22 ur. Če se nosi krajši čas, prozoren indikator (pikica) ne zbledi. Tako lahko starši in ortodont vedo, ali nosi najstnik aparat dovolj dolgo, in se pravočasno odzovejo, če je treba kakorkoli ukrepati.

Priporočilo naših ortodontk

Ker je najstništvo zelo posebno življenjsko obdobje, v katerem najstniki določene stvari, med katere spadata tudi redno ohranjanje oralne higiene in nošenje snemljivega aparata – s prozornimi opornicami, pozabljajo ali spregledajo, so inovatorji ekipe Align Technology poskrbeli tudi za to težavo. Zasnovali so moder indikator, s katerim je mogoče nadzirati, ali najstnik nosi aparat dovolj dolgo.

Morda je edina slabost tega aparata ta, da mora biti pacient pri svojem zdravljenju izjemno aktiven, tj. sam odstranjevati in nameščati aparat na zobe pred in po jedi ter umivanju zob. Pri nošenju fiksnega aparata je pacient pasiven in mu ni treba skrbeti za namestitev in odstranitev aparata, vendar pa lahko fiksni aparat povzroči težave, če poči žica ali se sname zvezdica, pogosto pa lahko tudi žuli ali draži ličnico z notranje strani. Z aparatom Invisalign Teen so te težave odpravljene. Najboljša stvar pri tem pa je, da navzven niti ni vidno, da najstnik nosi zobni aparat. Vemo, za kako zelo občutljivo obdobje gre, saj je v tem času videz zelo pomemben. Neobstoj žic in zvezdic je velika prednost za najstnike, zato ne preseneča, da je pri najstnikih Invisalign Teen najbolj priljubljen aparat na svetu.

Invisalign Teen že leta uspešno uporabljamo pri naših mladih pacientih. Če ste najstnik ali pa imate doma najstnika, ki potrebuje ortodontsko zdravljenje, mu omogočite učinkovito, neopazno ureditev položaja zob s pomočjo sistema s prozornimi opornicami Invisalign Teen.